Smoke Solutions onderdeel van Habitat Solutions

Uw rookruimte professioneel inrichten

Rookruimte / Rook luchtreiniger


Rook luchtreinigers

Heeft u een rookruimte of rookkamer en kunt u die onvoldoende of niet ventileren dan biedt de SmokeRoom rook luchtreiniger uitkomst. De SmokeRoom rookluchtreiniger heeft een grote capaciteit en is geschikt voor grotere rookruimtes / een groter aantal rokers. 

Heeft u slechts een beperkt aantal rokers of een kleinere rookruimte die al (deels) geventileerd wordt, dan is de Lightair Solution rookluchtreiniger een kostenefficiënt alternatief. Ook voor thuisgebruik en voor het reinigen van aan rookruimten aangrenzende ruimten, is de Lightair Solution rook luchtreiniger zeer geschikt. De Lightair rook luchtreiniger is service kosten vrij (geen filters), geluidloos en zeer energiezuinig. Meer informatie over de Lightair rook luchtreiniger: Lightair luchtreiniger voor gebruik in rookruimten | Lightair luchtreiniger om thuis rooklucht te verwijderen


SmokeRoom rook luchtreiniger: rooklucht verwijderen uit uw (tijdelijke) rookruimte

rook luchtreiniger, rooklucht verwijderen, rookluchtreiniger

SmokeRoom rookluchtreiniger

De SmokeRoom rookluchtreiniger, die wij reeds sinds 2007 op de markt brengen, zuigt tot wel 1300 m3/uur lucht op deurpost hoogte aan en brengt gereinigde lucht aan de onderzijde van de luchtreiniger terug de ruimte in. Hierdoor ontstaat een luchtstroom in de ruimte die zorgt voor een zeer snelle en efficiënte verwijdering van de rooklucht. In een gemiddelde rookruimte bereiken wij op deze wijze een extreem hoge ventilatievoud waardoor bijvoorbeeld om de 2 minuten de totale inhoud van de rookruimte wordt vervangen door absoluut schone lucht. De lucht die de rook luchtreiniger verlaat is, door het gebruik van hoogwaardige filters, extreem schoon en zelfs vele malen schoner dan de lucht buiten of buiten de rookruimte. De filters van de SmokeRoom rook luchtreiniger zijn dezelfde als de filters in onze recirculerende rookcabines.


Doordat wij gebruik maken van een speciale duurzame en energiezuinige ventilator met drukverschilregeling is de capaciteit altijd hetzelfde ongeacht de vervuiling van de filters en is de energieconsumptie en daarmee de CO2 belasting extreem laag. De SmokeRoom rook luchtreiniger is optioneel voorzien van een tafel met zelfdovende asbak. 


Koop of all-in huur van de SmokeRoom rook luchtreiniger?

De SmokeRoom rook luchtreiniger kunt u zowel kopen als huren. Wij raden wel aan om ook bij koop van de rook luchtreiniger altijd een onderhoudscontract af te sluiten zodat op tijd de filters in het systeem vervangen worden en buiten de rookruimte nooit rookoverlast ontstaat. 

De huur van de rook luchtreiniger is altijd inclusief aflevering, plaatsing en aansluiting, onderhoud en het verwijderen van de rook luchtreiniger na afloop van de huurperiode. Op basis van het gemiddelde aantal (verwachte) rokers beoordelen wij hoe hoog de rookbelasting zal zijn. Hier passen wij onze service intervallen op aan. Naast de lange termijn huur van de SmokeRoom rook luchtreiniger, is het ook mogelijk deze rook luchtreiniger te huren voor kortere perioden zoals beurzen of evenementen

Wenst u een offerte op maat voor koop of all-in huur, vraag dan een vrijblijvende offerte aan. 


Installatie SmokeRoom rook luchtreinigers

De SmokeRoom rook luchtreinigers kunnen heel eenvoudig worden geplaatst en vragen uitsluitend een 220 Volt aansluiting in de directe nabijheid. Plaatsen wij een rookluchtreiniger dan kunnen wij desgewenst een ultra fijnstofmeting uitvoeren die de werking van de rook luchtreiniger aantoont en die tevens laat zien hoe snel uw rookruimte na rookbelasting weer is gereinigd.


rook luchtreiniger met zelfdovende asbak


rook luchtreiniger zij aanzicht, tafel met zelfdovende asbak


rook luchtreiniger sensorHeeft u een rookruimte waarin het mogelijk is de rooklucht naar buiten af te voeren? Kies dan voor een rookafzuiging.

Heeft u nog geen rookruimte? Kies dan voor een rookcabine.