Smoke Solutions onderdeel van Habitat Solutions

Uw rookruimte professioneel inrichten

Rookruimte / Rookcabines / Werking rookcabines


Zo werkt de rookcabine

De rookcabines van Smoke Solutions zijn verkrijgbaar in twee varianten: recirculerend en direct afvoerend. Met beide varianten wordt de rook effectief afgezogen en de lucht gereinigd zodat u voldoet aan de eisen van de rookwet.


Recirculerende rookcabines: rookcabine voorzien van filter technologie

Een recirculerende rookcabine is voorzien van onze rook luchtreiniger met 3 fasen filter. Dit is dezelfde techniek als die gebruikt wordt in onze los verkrijgbare rook luchtreiniger. De filters verwijderen 99,95% van alle gassen en deeltjes in tabaksrook. De gebruikte filter technologie is absoluut 100% ozonvrij. De intelligente computeraangestuurde motor stelt automatisch de snelheid bij als het filter verzadigd raakt om een constante performance te garanderen. U blijft zo verzekerd van een rook- en geurvrije rookomgeving.

werking rookcabine, werking rookcabines, rookcabine hoe werkt het?

Bij de recirculerende rookcabines wordt de rooklucht boven afgezogen en door  de filters geleid. Het filter bestaat uit 3 lagen:

  1. Groffilter: dit filter is ontwikkeld als vuilcollector conform DIN EN 779:2003 standaarden. Dit filter wordt gebruikt om grotere deeltjes af te vangen om de levensduur van het aktief kool- en het Hepa filter te verlengen. 
  2. Hepa filter: een hoog efficiënt filter dat minimaal 99,95% van alle verontreinigingen in de rooklucht verwijdert met een diameter van 0,3 (PM 0,3) micrometer of groter.
  3. Aktief koolfilter: dit filter absorbeert en neutraliseert gassen in tabaksrook en verwijdert nare geuren.

De gereinigde lucht, die vele malen schoner is dan de lucht die wij op kantoor of buiten inademen, wordt vervolgens via de achterwand bovenaan de rookcabine uitgeblazen. De rookcabine is voorzien van een slimme ventilator die altijd de juiste hoeveelheid lucht door het reinigingssysteem voert, ingeacht de vervuilingsgraad van de filters, om het apparaat efficiënt en constant te laten opereren. 


Kiest u voor een recirculerende rookcabine dan hoeft u alleen zorg te dragen voor een stopcontact nabij de rookcabine, de rest verzorgen wij!


Direct afvoerende rookcabine: rookcabine met directe rookafvoer naar buiten

Bij een direct afvoerende rookcabine wordt de uitlaat bovenaan de rookcabine via een koppelstuk aangesloten op een rookafvoerkanaal die de met rook verzadigde lucht naar buiten afvoert. Bij een direct afvoerende rookcabine is de capaciteit vrij instelbaar van 100 m3 lucht per uur tot maar liefst 1200 m3 lucht per uur. Wij stellen het systeem zo in dat de meest comfortabele situatie ontstaat in de rookcabine en het ontsnappen van rook aan de rookcabine wordt uitgesloten.


Bij een direct afvoerende rookcabine heeft u geen filters nodig. Er hoeven dus geen filters vervangen waardoor de servicekosten extreem laag blijven. Dit zorgt voor een aanzienlijke besparing in uw rookkosten. Voor een direct afvoerende rookcabine is er uitsluitend een rookkanaal nodig met dakdoorvoer of muurdoorvoer. U kunt het kanaal laten installeren door uw lokale installateur. Desgewenst kunnen wij dit uiteraard ook voor u verzorgen.


Heeft u al een rookruimte en wilt u alleen de rook afzuigen? Kies dan voor ons rookafzuigsystemen.