Smoke Solutions onderdeel van Habitat Solutions

Uw rookruimte professioneel inrichten

Rookruimte / Rookafzuiging, rookafvoer / Rookafvoer type RAS


Rookafvoer / rookafzuiging type RAS

Het RAS rookafvoer systeem is een in- of opbouwsysteem dat op maat door ons wordt samengesteld. De capaciteit van dit rookafvoer systeem is overigens eenvoudig uit te breiden door meer afzuigpunten te plaatsen. 

Het RAS rookafvoer systeem bestaat uit diverse elementen en kunt u eenvoudig aanpassen aan uw specifieke situatie. 

Het basis systeem dat u online kunt samenstellen bestellen is geschikt voor iedere rookruimte voorzien van één normaal formaat toegangsdeur. Heeft de ruimte meerdere toegangsdeuren of heeft de ruimte een inhoud die groter is dan 100 m3 dan maken wij u graag een aanbieding op maat. Neem in dat geval contact met ons op. 

Wenst u een aanbieding op maat? Wij adviseren u graag welke elementen u nodig heeft. U kunt ons op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereiken op +31-(0)180-642070

Componenten RAS rookafvoer systeem

Wij kunnen alles leveren om uw rookafvoer systeem precies af te stemmen op uw wensen en situatie. Wilt u dat wij een systeem voor u ontwerpen? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag. 

1. Ventilator voor rookafzuiging

De ventilator zorgt voor afzuiging van de rooklucht. Wij raden aan de ventilator zo dicht mogelijk bij het dak of de gevel te plaatsen voor de beste werking. Afhankelijk van uw situatie bieden wij verschillende opties:

Geluidgeïsoleerde ventilatorbox

Voor montage aan plafond/bovensysteem plafond met lage inbouwhoogte

Dakventilator

Ventilator voor dakmontage met laag energievebruik

Kanaal ventilator

In line kanaalventilator met laag energieverbruik

Let op: De getoonde afbeeldingen zijn illustratief en kunnen afwijken van de producten die geleverd worden afhankelijk van de opties die u kiest.


2. Bediening ventilator

U kunt kiezen voor handbediening met standenschakelaar, voor een bewegingssensor gestuurde bediening zodat de ventilator automatisch aanslaat als iemand de rookruimte betreedt of een combinatie van beiden.

3. Afvoer rooklucht naar buiten

Voor een compleet rookafvoer systeem heeft u een afvoer nodig om de rooklucht naar buiten te blazen. U kunt kiezen tussen een dak of geveluitlaat. De rookafvoer adviseren wij u te voorzien van terugslagklep om te voorkomen dat koude buitenlucht binnen kan komen indien de rookafzuiging buiten gebruik is.

4. Afzuigrooster of rookafvoer inlaat

rookafvoer plenum rookafvoerplenum

Om de rook af te kunnen zuigen is het nodig een afzuigrooster te plaatsen in de rookruimte. Bij een systeemplafond kunt u een rookafvoer voorzien van plenumbak plaatsen met aansluiting voor een rookkanaal of een afzuigrooster zonder plenumbak als we afzuigen boven het systeem plafond. Bij een ventilator in het zicht kunt u een rookafvoer inlaat plaatsen met beschermingsrooster die direct op de ventilator gemonteerd kan worden.

5. Zichtdicht deur- of wand rooster

Indien onvoldoende lucht de ruimte kan betreden dient de deur te worden ingekort (grotere spleet onder de deur) of een afzuigrooster in de deur te worden geplaatst. Lucht moet te allen tijde via de toegangsdeur de ruimte betreden..

6. Rookafvoer kanaal en montage materiaal

Om de installatie compleet te maken kunt u bij ons tevens direct geluidsgeïsoleerde leiding, rookafvoerkanaal en componenten bestellen als bochten, klembanden, ophangbeugels, koppelstukken en dergelijke.

Installatie RAS rookafvoer systeem

Wij leveren het RAS rookafvoer systeem als bouwpakket aan. Indien u een beetje handig bent, is de installatie van het RAS rookafvoer systeem heel eenvoudig door uzelf uit te voeren. Wilt u dat wij de installatie voor u verzorgen dan kan dat uiteraard ook. 

Gegarandeerde werking

Indien u een rookafvoerysteem bij ons aanschaft en dit conform ons advies plaatst en zorg draagt voor een ongehinderde luchttoevoer naar de rookruimte, dan garanderen wij u de goede werking van het systeem zelfs met een geopende toegangsdeur.

Rookafvoer systeem RAS bestellen

U kunt het RAS rookafvoer systeem direct bestellen via onze webshop. U kunt daar uw keuze maken uit de diverse opties voor dit rookafzuigsysteem en krijgt direct een overzicht van de prijzen. Heeft u nog vragen of wilt u liever advies bij het plaatsen van uw order, neem dan telefonisch contact met ons op via 0180 642070 of per mail via ons contactformulier.


 

 

Rookafzuiging bestellen

* Let op: U wordt doorgeleid naar www.habitatsolutions.eu om de RAS rookafvoer te bestellen.