Smoke Solutions onderdeel van Habitat Solutions

Uw rookruimte professioneel inrichten

Rookruimte / Rookwet, rookbeleid en advies / Rooklucht verwijderen


Rooklucht verwijderen

rooklucht verwijderen, tabaksrook verwijderen

Rooklucht is zeer schadelijk. Om uzelf en uw medewerkers te beschermen dient u te kiezen voor een goede oplossing om rooklucht effectief te verwijderen. Sigaren- of sigarettenrook is een complexe samenstelling van 6000 chemische stoffen voor het grootste deel bestaande uit ultra fijn stof deeltjes die tot diep in de longen en zelfs de bloedbaan doordringen. Onze rookcabines en rook luchtreinigers zijn ontworpen om juist die kleinste en meest schadelijke deeltjes in rooklucht extreem efficiënt te verwijderen. 


Toevoegingen aan tabak

Nicotine, een belangrijk bestanddeel van sigarettenrook, is verslavend en veel van de chemische componenten zijn kankerverwekkend. De samenstelling van de rook is sterk afhankelijk van het type tabaksblad en het ontwerp van het product, kortom de toevoegingen. Aan tabak worden uit een selectie van 1000 verschillende stoffen veel additieven toegevoegd zoals glycerine, cellulose, suikers, cacao, drop menthol en vanille. Deze additieven, waarvan er gemiddeld zo'n 30 worden toegevoegd en gemiddeld zo'n 7% van het tabaksgewicht uitmaken, hebben als belangrijkste functie het verbeteren van de smaak, het vochtig houden en het binden van de tabak.  

Additieven kunnen sigarettenrook qua smaak en geur aantrekkelijker of zelfs meer verslavend maken. Additieven dragen daarbij mee aan merkentrouw, meer consumptie en nog meer gezondheidsschade. Bij verbranding van additieven kunnen giftige stoffen vrijkomen. Zo is suiker geschikt om te eten maar niet om te verbranden. Verband je suiker dan ontstaan veel giftige en zelfs kankerverwekkende stoffen die in de luchtwegen nauwelijks worden afgebroken en zo het lichaam makkelijk betreden. Klik hier voor meer informatie over tabak toevoegingen. 


Om mensen te beschermen tegen de schadelijke stoffen in tabaksrook en de gevolgen van meeroken is de rookwet opgesteld.


Rooklucht verwijderen

Met onze rookoplossingen kunt u rooklucht effectief verwijderen en zo niet-rokers beschermen tegen de gevolgen van meeroken. Van rookcabine tot rook luchtreiniger en rookafzuiging, u vindt bij ons alles op één adres. Gebruik onze keuzehulp om te bepalen welke oplossing in uw geval het beste is om rooklucht te verwijderen of neem contact met ons op voor advies.