Smoke Solutions onderdeel van Habitat Solutions

Uw rookruimte professioneel inrichten

Rookruimte / Rookcabines / Rookcabine Exclusive Line


Rookcabine Exclusive Line

rookcabine 2SP160 Area, rookcabines 2SP160 Area

De stijlvolle Exclusive Line rookcabine past dankzij zijn elegante, transparante design in ieder interieur. De Exclusive Line rookcabines adviseren wij in gesloten uitvoering, voorzien van een handbediend of volautomatisch schuifdeursysteem. Met een gesloten Exclusive Line rookcabine bent u verzekerd van een rookruimte die voldoet aan de wetgeving voor een rookvrije werkplek. De rookwet eist een rookruimte die afsluitbaar is. 

Glazen rookcabine met mahonie of essen houten elementen

De Exclusive Line rookcabines zijn voorzien van transparante glazen wanden van 8 millimeter dik veiligheidsglas. De ingebouwde luchtreiniger of rookafzuiging is afgewerkt met mahonie of essen houten elementen die vocht en alcohol resistent zijn. Desgewenst zijn andere houtsoorten tegen meerprijs leverbaar.

Standaard is deze rookcabine leverbaar met een grijze of zwarte zelfdovende asbak en grijze of zwarte omlijsting. Als u dat wenst kan deze echter ook gespoten worden in een andere kleur. 


Direct afvoerende of recirculerende rookcabine

De Exclusive Line rookcabines zijn leverbaar als direct afvoerende rookcabine of als recirculerende rookcabine. Na plaatsing is de Exclusive Line rookcabine eenvoudig om te bouwen van direct afvoerend naar recirculerend of andersom indien de situatie dit vraagt.

Direct afvoerende rookcabine

De rook wordt met een rookafvoerkanaal direct afgevoerd naar buiten. U heeft dan geen filters nodig om de lucht te reinigen maar zuigt de rooklucht direct af. De capaciteit van een dergelijke rookcabine is in basis onbeperkt en wordt alleen beperkt door de grootte van de cabine en daarmee het aantal mensen dat erin past. Lees meer over de werking van een direct afvoerende rookcabine.

Recirculerende rookcabine

De tabaksrook wordt bovenaan de rookcabine afgezogen en langs filters geleid om de lucht te reinigen, waarna schone lucht weer uitgeblazen wordt buiten de rookcabine. De sterke afzuiging zorgt ervoor dat rooklucht direct wordt afgezogen. De sterke afzuiging in combinatie met het feit dat het glas van de cabine niet doorloopt tot op de vloer zorgt voor een ideale schone luchtstroom in de rookcabine.  Lees meer over de werking van een recirculerende rookcabine.

Kenmerken Exclusive Line rookcabines

1) 3- fasen filter verwijdert 99,95% van alle verontreinigingen in tabaksrook

In recirculerende uitvoering zijn deze rookcabines voorzien van krachtig, eco-vriendelijk 3-fasen filtersysteem dat 99,95% van alle schadelijke gassen en deeltjes van tabaksrook verwijdert. Het filter gebruikt natuurlijk en duurzaam aktief kool gemaakt van kokosnoot houtskool. De reinigingstechniek is 100% ozonvrij.

2) Zelfdovende RVS asbak

Exclusive Line rookcabines zijn standaard uitgerust met een unieke zelfdovende RVS asbak met een capaciteit van duizenden sigaretten. De asbak is eenvoudig te legen en onderhouden. Tijdens regulier onderhoud kunnen wij dit ook voor u verzorgen.

3) Rookcabine voorzien van bewegingssensor

De rookcabines zijn voorzien van een bewegingssensor zodat de ventilator en de verlichting van de rookcabine automatisch inschakelt en ook weer uitschakelt na gebruik.

4) Schuifdeuren zodat er buiten de rookcabine geen rookoverlast is

De rookcabines zijn uit te rusten met handbediende of volautomatische schuifdeuren.

5) Gecertificeerde kwaliteit rookcabines

Onze rookcabines en filters zijn getest, goedgekeurd en gecertificeerd door het Duitse BGIA instituut.

6) Eenvoudig uit te breiden door modulaire opbouw

Modulair design, eenvoudig uit te breiden en te installeren. De recirculerende uitvoering is tevens eenvoudig te verplaatsen omdat deze geen aansluiting op een extern rookkanaal nodig heeft. Het enige dat u nodig heeft is een stopcontact nabij de rookcabine. 

7) Rookcabines met laag energieverbruik

Laag energieverbruik dankzij de nieuwste technologieën waaronder het gebruik van een duurzame gelijkstroom ventilator. Ter illustratie, voor een enkel uitgevoerde cabine is het energieverbruik slechts:

  • Stand-by (100 m3 lucht/uur): 5 W
  • In gebruik (400 m3 lucht/uur): 90 W
  • In gebruik (600 m3 lucht/uur): 135 W

8) Stil en daarmee geschikt om dichtbij de werkplek te plaatsen zonder geluidsoverlast te veroorzaken

Exclusive Line rookcabines zijn stil en zijn daarmee geschikt voor vrijwel elke ruimte, ook dichtbij de werkplek. Het geluidsniveau van een enkele cabine is:   

  • Stand-by (100 m3 lucht/uur): 35.0 dB
  • In gebruik (400 m3 lucht/uur): 41.5 dB
  • In gebruik (600 m3 lucht/uur): 48.5 dB

9) Rookcabine verkrijgbaar in diverse modellen, uitvoeringen en kleuren

De Exclusive Line rookcabines zijn verkrijgbaar in 4 standaard kleurcombinaties, maar kunnen ook eenvoudig aangepast worden naar uw wensen en huisstijl.

Impressie Exclusive Line rookcabines

Dak rookcabine

Mahonie dak

Verlichting rookcabine

Ingebouwde verlichting

Glazen wanden rookcabine

Glazen wanden

Rookcabine automatische schuifdeuren, rookcabines automatische schuifdeuren

 Automatische schuifdeuren

Rookcabine met schuifdeuren

Schuifdeursysteem

Exclusive Line rookcabine modellen

De Exclusive Line rookcabines zijn verkrijgbaar in diverse modellen en uitvoeringen al naargelang uw wensen. De rookcabines zijn eenvoudig uit te breiden om meer rokers te kunnen faciliteren. 

Rookcabine, rookcabines SP 160


Rookcabine, rookcabines 2SP 160


Rookcabine, rookcabines 3SP 160


Rookcabine, rookcabines 1SP Area


Rookcabine, rookcabines 2SP Area


Rookcabine, rookcabines 3SP Area


Meer informatie SP 160 rookcabine, rookcabines

SP 160

Meer informatie rookcabine 2SP 160

2SP 160

Meer informatie rookcabine 3SP 160

3SP 160

Meer informatie 1SP Area rookcabine

1SP Area

Meer informatie 2SP Area rookcabine

2SP Area

Meer informatie rookcabine 3SP Area

3SP Area

Tot 6 rokers

Tot 11 rokers

Tot 16 rokers

Tot 13 rokers

Tot 26 rokers

Tot 39 rokers