Smoke Solutions onderdeel van Habitat Solutions

Uw rookruimte professioneel inrichten

Rookruimte / Rookruimte inrichten / Rookruimte horeca


Rookruimte in horeca

rookruimte horeca, rookcabine horeca, rookverbod horeca

In de afgelopen jaren is er heel wat te doen geweest over het rookverbod in de horeca. Conform het horeca rookverbod dient u medewerkers en gasten een rookvrije omgeving te bieden. Maar u wilt uw gasten liever niet naar buiten sturen om te roken omdat dit u baromzet kost en u het risico loopt dat uw gasten na het roken het naastgelegen café in duiken. Liever houdt u rokers en niet-rokers binnen. Dat kan, met een rookruimte binnen. 


Rookruimtes of rookcabines met rookafvoer

Omdat het moeilijk te voorspellen is wat de rookbelasting in de rookruimte zal zijn per dag en omdat de rookbelasting per dag sterk kan verschillen raden wij horeca gelegenheden aan om waar mogelijk te kiezen voor een rookruimte met een rookafzuiging die de rooklucht direct naar buiten afvoert. Een rook luchtreiniger of rookcabine met filters heeft door de filters een beperkte capaciteit en kan maar zoveel rokers tegelijkertijd aan. Een rookruimte met rookafzuiging heeft in basis een onbeperkte capaciteit omdat de rooklucht direct naar buiten afgevoerd wordt en niet gereinigd hoeft te worden. In een rookruimte met een rookafzuiging wordt de rook capaciteit alleen beperkt door de grootte van de rookruimte en dus het aantal rokers wat er tegelijkertijd in past. 


U kunt zelf een rookruimte creëren en daar een rookafzuiging in plaatsen of kiezen voor één van onze direct afvoerende rookcabines. Onze rookcabines zijn standaard voorzien van een zelfdovende asbak en wij raden u aan om in een eigen rookruimte ook altijd een zelfdovende asbak te plaatsen om brandgevaar te voorkomen. Met onze rookafzuigers en onze direct afvoerende cabines bent u verzekerd van een effectieve oplossing om rook te verwijderen zonder rookoverlast buiten de rookruimte.


Het alternatief: rookruimte met rook luchtreiniger om rooklucht te verwijderen

Is er geen mogelijkheid om in uw rookruimte een rookkanaal aan te brengen die de rook naar buiten afvoert, dan bent u aangewezen op een rookruimte voorzien van een rook luchtreiniger met filters die de de rooklucht verwijdert. Wij adviseren dan een recirculerende rookcabine of een rookruimte met rook luchtreiniger met voldoende overcapaciteit om ook tijdens piekbelasting de rookbelasting aan te kunnen.


rookruimte horeca, rookcabien horeca, rokersruimte horeca, roken horeca

Rookruimte advies en offerte

Wij denken graag met u mee wat in uw situatie de beste oplossing is om rookruimtes te creëren. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij u een geschikte rookruimte oplossing bieden rekening houdend met uw budget en behoeften. Naast rookruimtes, heeft u wellicht ook interesse in geurmarketing om de beleving voor uw gasten op een nog hoger niveau te brengen. Wij kunnen u daarbij ook helpen.

Neem contact met ons op voor advies. Vul het contactformulier of offerteformulier in op de site of bel ons op 0180-642070.


Andere rookruimte toepassingen

Rookruimte casino

Rookruimte hotel

Rookruimte kantoor en werkplek

Rookruimte industrie en magazijn

Rookruimte openbare ruimte

Rookruimte luchthaven

Rookruimte beurzen en evenementen

Rookruimte buiten

Geurmachine of luchtverfrisser in uw rookruimte